submit


Som en expat, som bor i Kina, får jeg en stor dosis af kultur chok fra tid til anden. Beskæftiger sig med op-og nedture i dette vidunderlige land, som jeg ofte finder mig selv i midten af situationer, som jeg ikke kan forstå fuldt ud, indtil jeg dykke dybt i dem. På et tidspunkt under, jeg mødte en dejlig pige, som jeg straks faldt i kærlighed med. Utallige historier er sket på vores bestræbelser på at forstå hinanden i et sprog, som er Hvad der kom ud af min mund, som en dæmpet»ja, hvorfor ikke.»og en akavet glad ansigt. Jeg var ikke begejstret på alle. Jeg var nervøs, måske. Ikke sikker på, hvordan man kan beskrive ryste i mine fingre, eller den bedøvende fornemmelse i min hals, eller de sommerfugle i maven. Den dårlige slags sommerfugle. Den grimme. I henhold til min mor, jeg er en meget modig person. Det må være rigtigt, fordi hun siger det. Hun siger også, bør du ikke til at ryste på hovedet, når du drikker varm chokolade, fordi man kaster op. Alligevel. Jeg var nødt til at bevise igen, at hun havde ret, så jeg naturligvis tog min resterende mandig hormoner og brugte dem til at tilmelde mig ind i en episk rejse til at opfylde min kærestes familie til Foråret Festival. Så der var jeg. Pakning min taske og spørger mig selv, om dette er den mest dum idé i verden, eller hvis dette var en fantastisk uge væk fra al byens forurening og stress. At sidde i en bus i timevis var ikke så slemt. Holder min blære for time var der, selv om. Du kan ikke stoppe bussen midt på motorvejen. Det er ulovligt. Du kan ikke gå til et toilet, fordi der ikke er en. En times togrejse, og derefter en time med bus, så et minuts gang til den nærmeste bil hub, så han kunne komme til hans kæreste landsby i midten af ingenting. Billeder af byen syntes at aldrig ende. Da bussen langsomt rejste uden for Shanghai, den nordlige floder blev mere indlysende og en masse små broer, overkørsler og gjorde turen ganske interessant. Der var ikke meget gang i den, på grund af de kolde temperaturer og kraftig forurening, der er ramt provinsen i løbet af denne uge. Under disse busture, du dybest set sidde stramt og være stille. På dette punkt er jeg klar over, at bringe min iPad var det bedste i verden. Jeg læste en masse, spillet et par spil, og trak et par ting. I udkanten af byen, i landdistriktet af Tingyu, ligger en lille landsby med kun buslinjer, og omkring et hundrede familier. Efter den indledende logistik og introduktioner, straks jeg fik inviteret til at læne sig tilbage og nyde et tiltrængt måltid. Jeg vil indrømme det: jeg er helt ok med Kinesisk mad. Jeg har prøvet et væld af forskellige ting, og jeg vidste hvad forventer. Dette var ganske underholdende. Et måltid er meget vigtigt i den Kinesiske kultur. De fleste af de multi-million tilbud, der sker hver dag i Kina, sandsynligvis ske i løbet af en virksomhed måltid. På en lignende måde, i løbet af Foråret Festival, hver dag måltider er en fantastisk mulighed for at indhente med familie, få at vide, nye svigersønner og fejre endnu et år med velstand, succes og lykke. At skubbe lidt på mad-emne: Det er interessant, hvordan de små portioner af Kinesiske køkken gør det let for store grupper af mennesker til at dele. Den spisepinde holde mad i mundrette portioner, plus gør det muligt at køle ned, mens den bevæger sig fra den varme plade til din mund. I alt i alt, det er en behagelig måde at forbinde naturligt med din mad, uden at det kunstighed af sølv bestik. i løbet af de måltider, især fordi det er omkring ABV, og får mig til at gå fra nul til helten i minutter. Min kærestes forældre forstod og var allerede forberedt for dette scenarie. De har også hørt historier om udlændinge, der ikke bryder styrken af deres alkohol, så de er forberedt rundt dåser af denne velsmagende øl. Måltider på denne måde er der sket igen og igen i løbet af de næste dage. En non-stop regn af mad og alkohol i tabellen. Det er helt almindeligt for folk at ryge i løbet af et måltid, så det var ikke et chok, når de tilbød mig en cigaret. De fleste af de emner, der blev diskuteret under middagen var omkring de nye fabrikker i nærheden, regeringen, børn i familien, at folk bliver gift, slægtninge i problemer, rige, fattige mennesker, mad, osv. En bred vifte af normale diskussioner, at der ville ske noget som helst andet. fordrukne onkel, klodset at kaste på væggene, forsøger at komme ud af huset og råber på folk omkring ham. Dette er ganske almindeligt i Ecuador, så jeg regnede med, alkohol ville tilbyde mig en lignende holdning her. Jeg var ved at tage til tømmermænd. Det er faktisk en komprimeret blanding af B-Vitamin, nogle Lever styrke urter og ingefær. Det virker, tror jeg. Bortset fra alle de fødevarer, oplevelser, turens højdepunkt var helt sikkert den familie indsamling og fred, som det bragt til turen. Før denne dag, alt hvad jeg vidste, var historier om alle disse tegn i min kærestes liv. At møde dem i person hjalp mig til at forstå en masse ting om hendes liv. Hun kommer fra en meget fattig familie, der er dedikeret til at vokse små afgrøder i marken, ved montering af motorer til gård køretøjer og skabe reservedele til tunge maskiner. Efter at have studeret miljøteknologi i en nærliggende by, flyttede hun til crazy metropol Shanghai. Når hun mødte den urbane verden, hun faldt i kærlighed med en kombination af natur-og menneskeskabte strukturer og blev indretningsarkitekt, som hun er nu. Måske fordi deres børn har endelig en pause fra deres arbejde og afsætte lidt tid til familien. Det er en trist erkendelse af, hvor ens det er med mit eget liv, overvejer jeg bor tidszoner væk fra mine forældre. Efter den indledende introduktioner og en kort forklaring af, hvad jeg gør, jeg følte, at jeg blev usynlig for dem, og jeg blev endnu en person, der sidder i familiens bord. Mens min, de fleste af disse mennesker, jeg var til møde-ikke rigtig kan tale mandarin, men en lokal dialekt, der adskiller sig en masse. Selv hvis jeg ville være flydende, det ville ikke have hjulpet mig så meget. Dag. På dette punkt, jeg er klar over, jeg dybest set boarding ægteskabet båd, så snart jeg træder ind i min forældre i lov hjemby. Jeg gjorde skridt i deres by. Jeg gjorde skridt i deres gård. Jeg gik inde i deres hus. Jeg spiste deres mad. Jeg stjal et lys, der lugtede awesome. En af de største kontraster mellem Shanghai og min kæreste s hjemby, er miljøet. Luftkvaliteten er kendt for at være en af de reneste i regionen, og selvom der var en dårlig sky af forurening, der kom fra nord og vest i forrige dage, den aften tilbudt mig en opfattelse af stjerner, som jeg ikke har set i år. Kineserne opfandt krudtet, så de er stolte af det og skubbe det i dit ansigt (ører. gennem kanonslag og fyrværkeri. Når du lander i Kina for første gang, er du beskyttet af et usynligt skjold. Du kan ikke læse, at du ikke kan forstå. Du kan ikke lytte, kan du ikke hjemme, det sker der det modsatte. Du er alt for optaget med at behandle den endeløse oplysninger bliver fodret gennem radio, fjernsyn, billboards, skiltning, samtaler og så videre. Den sproglige barriere i Kina giver dig mulighed for at tilbringe mere tid med din kritiske selv. De fleste mennesker går gennem denne fase på deres første år, og den virkning, der normalt forsvinder efter denne periode. Selv hvis du ikke virkelig at lære mandarin Kinesisk, du er mest sandsynligt at identificere det grundlæggende i det, og pludselig er din beskyttelse er væk. Du ved, når i mit tilfælde, er dette turen mindede mig om, at samme følelse. Pludselig, noget der lød som mandarin. Den lokale dialekt gjorde det umuligt for mig at have selv den mindste anelse om, hvad der foregik. Jeg gjorde en masse på min kæreste til at kommunikere, men dette synes ikke at medføre nogen problemer med at vores daglige samspil med sin familie. Prisen på tingene her var enormt billigere end jeg havde forestillet mig. At komme her og købe alt hvad vi havde brug for dage, til mindre end USD, var en stor indvirkning. Det mindede mig om de gode gamle dage i Ecuador, når maden var billig og sikker. På vores vej tilbage, tog vi en alternativ rute, med faktiske veje. Hun var trolling mig, når der fik mig til at gå gennem ødemark. Dage efter vi ankom. Jeg var ikke længere en nybegynder. Jeg følte mig meget mere forbundet til den erfaring, jeg var levende. Jeg nød gåture, gaderne, fugtighed butikker og steder, der bruger vand, damp til at varme op i luften og fugter huden, jeg nød appelsiner, mælkepulver i min improviserede kaffebæger, stilhed af den tidligt om morgenen, mens alle andre syntes at sove, det magiske duft af en ren, nyt hus, i modsætning til de gamle mugne duft af gamle steder. Det gjorde jeg savner mine venner. Jeg gjorde glip Shanghai en lille smule. Jeg savnede min egen lejlighed og min kat. Jeg fandt en lille kat i et køkken, og jeg gik med mit fuji forsøger at få et billede af ham. Han løb væk, men jeg har stadig formået at få en fange i øjeblikket. Tilbage i Shanghai, er jeg ofte for travlt til at løse ting, og jeg har glemt, hvor smukt et sted kan være. Hvis jeg stribe ned alle neon lys, himlen, skrabere, de har lyst biler og motorcykler, klubber, butikker, supermarkeder og mobiltelefoner, ender jeg med en meget naturlig og ærlig version af, hvad der begejstrer mig mest: Virkeligheden. De store byer er fuld af falske mennesker og bygninger. Jo mere du viser, at jo mere din opfattes rigdom er. Jo mere du taler, jo mere selvbevidst du er taget til. Den højeste bygning er, jo højere husleje bliver (på trods af det faktum, at du ikke kan se lort på en forurenet dag). Tage alt det væk, og du er stort set i midten af et lille sted, fuld af mennesker, der lever deres dag-til-dag gør meget ydmygende, menneskelige ting. Jeg kom til det punkt, hvor jeg forstod, at, uanset hvad du har læst før, Foråret Festival i løbet af det Kinesiske nytår er jeg indrømme, at jeg havde en stor portion tålmodighed og sprut i mit system, og det hjalp mig til at komme igennem ugen, men hvis du spiller dine kort rigtigt, kan du helt sikkert komme ud sejrende, at blive beundret og krammet af hver person i familien. For de fleste forældre i verden, realisering af deres børn vokser op, er, sige, når de mister en tand, eller når deres døtre til at græde til en dreng, eller når deres børn går i skole, eller højere læreanstalt. For de Kinesiske forældre, dette øjeblik ofte kommer for sent, når deres døtre bringe deres kærester, eller når deres sønner bringe deres veninder. Dette er signalet til dem. Det grønne lys. Dette er, når de slippe af deres datters arm, og når de ser hende at krydse vejen, holde hinanden i hænderne med en anden person

About